Gooi

NL
V

Weer autobranden in Hilversum: veel schade na zoveelste incident in zelfde wijk

10 juni 2020, 09.37 uur · Aangepast 10 juni 2020, 10.00 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Nieuwe autobranden in Hilversum hebben vannacht voor flinke schade gezorgd. Naast een auto, vatte een daarnaast geparkeerde werkbus en een schutting vlam. Buurtbewoners zijn flink geschrokken. 

Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De uitgebrande auto stond geparkeerd aan het Augustinushof in de Hilversumse wijk Kerkelanden. Het is niet alleen verreweg niet de eerste autobrand de laatste weken in Hilversum, het is ook het volgende geval van overlast voor de wijk. De buurt wordt al tijden geteisterd door relschoppende hangjongeren, maar toevallig was het de laatste weken net wat rustiger geworden. 

De buurt is flink geschrokken van de brand. "Ik hoorde een klap en zag door het raam een flinke vlammenzee. Ik heb mijn vrouw wakker gemaakt en de brandweer gebeld", vertelt een geschrokken buurman.

Flinke vlammenzee

Voor de brandweer was de brandende auto zelf niet meer te redden. Wel werd alles op alles gezet om de voorkomen dat het vuur zich nog verder zou uitbreiden. Naast dat het al was overgeslagen naar een werkbus en de schutting, werd ook een garagebox al aangestraald. De brandweer schaalde op en met andere opgeroepen korpsen kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar het huis. 

Het huis kon gespaard worden, maar het stond wel vol met ook. Op het moment van de brand was er niemand thuis. Hoe de autobrand is ontstaan, is niet bekend. Omdat brandstichting niet wordt uitgesloten zijn de uitgebrande auto's door een berger weggesleept. De politie onderzoekt de zaak. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!