Ga naar Content
Haarlem

Haarlem uit corona-slaap: "Stel dat we lockdown hadden moeten doorstaan zonder muziek"

10 juni 2020, 11.59 uur
Door: Geja Sikma · Foto: Alain Timmers

HAARLEM - De coronacrisis ebt langzaam weg uit de stad. De terrassen staan weer uit, de kinderen fietsen weer van en naar school en de sporters hebben de trapveldjes en parken ontdekt. Het is tijd om lessen te leren: wat is ons bijgebleven uit die tijd van de 'intelligente lockdown'? Waar zijn we nu bewuster van geworden en moet de stad haar koers bijstellen? 

In de serie 'Haarlem ontwaakt' van NH Nieuws, in samenwerking met debatcentrum De Pletterij, vandaag aandacht voor Nadieh Bindels die als muziekliefhebber zich inzet voor het Haarlemse nacht- en cultuurleven en klassiek-zangeres Petra Ehrishmann, die als zzp'er haar hoofd boven water probeert te houden.  

Ze zijn bang dat juist de makers van muziek en kunst het onderspit delven na de coronacrisis en dat Haarlem hen juist nu meer de ruimte moet geven. 

(tekst gaat door na video) 

Haarlem uit corona-slaap: debatten over hoe het nu verder moet, deel 3 - NH Nieuws / Geja Sikma

De komende weken worden in debatcentrum Pletterij, mediapartner van NH Nieuws,  discussie-avonden georganiseerd, die bijgewoond kunnen worden door maximaal dertig bezoekers. De bijeenkomsten zijn zoals gewoonlijk ook via de livestream te bekijken. De thema's cultuur, toerisme en duurzaamheid in 'Haarlem na de corona-crisis' staan als eerste geprogrammeerd. 

Voorafgaand aan de debatten geven acht Haarlemmers hun kijk op de situatie en op de toekomst van de stad. De komende dagen zijn deze interviews te zien op de site van NH Nieuws.

Lees ook

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn