Ga naar Content

Documentaire 'Vissers in Shock': Het einde van de pulsvisserij

AMSTERDAM - Vanaf 2021 is de pulsvisserij officieel verboden. Hierdoor ziet het laatste jaar van de bemanning van de TX-19 er somber uit. Wat betekent dit voor de vloggende visser Martijn van den Berg? En hoe gaat hij met het aanstaande verlies van zijn droombaan om?

Studentenwerk

NH Nieuws zendt de komende twee weken dagelijks een documentaire uit gemaakt door studenten van de minor Video en TV (Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie) in opdracht van de zender. Met deze samenwerking ontdekt NH Nieuws talent en krijgen de jonge documentairemakers een kans hun werk te tonen aan een groot publiek.

200610 1740 STUDENTENWERK VISSERS IN SHOCK - NH Nieuws

In deze documentaire varen we mee op de TX-19 met onder andere visser Martijn van den Berg, die in zijn vlogs aan de hele wereld laat weten hoe hij naar pulsvissen kijkt. We krijgen een inkijkje in het dagelijks leven van de bemanning, en dus ook in hoe zwaar het wel niet is.

Dat de pulsvisserij verboden wordt vanaf 2021 zit de bemanning dwars. Martijn vraagt zich af waarom: "Het zijn geen stroomstoten, het is kietelen. Daardoor komen vissen uit de bodem en hoef je het net er alleen maar overheen te slepen." 

Deze documentaire is gemaakt door Esther van de Pas, Kris Bennink, Friso Datema en Rosa Rosmini.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!