Zaanstreek-Waterland

NL
V

Acht huizen ontruimd bij gaslek in Purmerend

8 juni 2020, 10.57 uur · Aangepast 8 juni 2020, 18.13 uur · Door Redactie

PURMEREND - Aan het Wormerplein in Purmerend zijn acht flatwoningen preventief ontruimd in verband met een gaslucht in een winkel op de begane grond.

Inter Visual Studio / Haico Kats

Rond 8.30 uur werd er een gaslucht geroken door een bewoonster van de flat. "M'n vriendin zei: 'het ruikt hier een beetje vreemd' en toen andere bewoners het ook roken,  hebben we Liander gebeld", vertelt een bewoner aan NH Nieuws.

Nadat er na een uur nog geen teken van Liander was, belde hij de brandweer, die al snel kon herleiden dat de geur uit een van de winkels op het plein kwam.

Uit voorzorg zijn momenteel acht huizen rondom de winkel ontruimd en wordt het pand geventileerd. Ook zal een monteur van Liander het gaslek gaan dichten, laat de Veiligheidsregio weten:

De bewoner van een van de ontruimde flats staat inmiddels al sinds 8.30 uur op straat. "Dat is gewoon vervelend, maar we zijn blij dat we er nog zijn."

Een andere buurtbewoner vindt het vooral vervelend voor haar katten. "Die zitten daar al die tijd binnen. Ik ben niet bang dat de boel ontploft, maar dit moet toch echt eerst worden opgelost."

Gaslek Purmerend - NH Nieuws