Haarlem

NL
V

Mantelzorgers kunnen thuis een coronatest krijgen

5 juni 2020, 14.27 uur · Door Redactie

HAARLEM - Mantelzorgers kunnen vanaf nu thuis getest worden op het coronavirus. Deze testen aan huis worden georganiseerd door Tandem, een organisatie die ondersteuning aan mantelzorgers biedt. Deze actie is in samenwerking met GGD Kennemerland, Zorgbalans en de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

Adobe Stock

De testen zijn bedoeld voor mantelzorgers die lastig naar een testlocatie van de GGD kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat zij degene voor wie ze zorgen niet alleen kunnen laten of omdat de mantelzorger zelf moeite heeft om zich te verplaatsen.

Een voorwaarde om getest te kunnen worden, is dat de mantelzorger klachten heeft die passen bij het coronavirus. Daaronder vallen koorts, luchtwegklachten, hoesten, verkoudheid, niezen, verlies van reuk en/of smaak of kortademigheid. Een speciaal corona-thuiszorgteam neemt de testen af.

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor een test bij Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning via telefoonnummer 023-891 06107. Het telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar tussen 8.30 uur en 21.00 uur. 

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn