Sport

NL
V

Tennisser Gijs Brouwer maakt aanspraak op steunfonds: "Val wel een beetje met mijn neus in de boter"

8 juni 2020, 11.30 uur · Aangepast 8 juni 2020, 11.49 uur · Door Redactie

VENHUIZEN - Tennisser Gijs Brouwer is voor velen nog een onbekende. Desondanks staat de 24-jarige Venhuizenaar achtste van Nederland op de ranking van de ATP. Door de coronacrisis staat zijn leven als proftennisser echter even stil. 

Idso Brouwer

Brouwer speelt zijn wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie en de Duitse Bundesliga. Ook speelt hij veel toernooien in het buitenland. Hij onderhoudt zichzelf dan van zijn gewonnen prijzengeld. Nu dat allemaal stil ligt, heeft de tennisser even geen inkomen. 

Een opsteker voor de Noord-Hollander is dat hij wel in aanmerking komt voor financiële steun van de internationale tennisbond ATP. Zij maakten vorige maand bekend zo'n 5,5 miljoen euro vrij te maken voor tennissers in financiële nood. Brouwer staat op plek 490 op de wereldranglijst en valt daarmee precies binnen het steunfonds. 

Quote

"Ik vond het een behoorlijk mooi bedrag"

gijs brouwer over steunfonds tennisbond

Brouwer: "De ATP verzorgt de nummers honderd tot vijfhonderd met een geldbedrag. Ik sta dan inderdaad 490e van de wereld, dus ik val wel een beetje met mijn neus in de boter. Ik val er net tussen en heb precies genoeg punten gehaald voordat de coronacrisis toesloeg."

De financiële steun van de ATP is bedoelt voor de nummers 100 tot en met 500 van zowel de mannen als de vrouwen. Dat komt neer op 800 tennissers. Als de 5,5 miljoen gelijk verdeeld wordt over de tennissers, betekent dat zo'n 7.000 euro per speler. "Ik vond het een behoorlijk mooi bedrag voor mij. Komende maanden kan ik mij er zeker mee redden." 

Geen wedstrijden of toernooien

Voorlopig kan de Noord-Hollandse tennisser alleen trainen. "Normaal staat mijn hele leven in het teken van wedstrijden, toernooien en reizen. Ik doe er alles aan om zoveel mogelijk ATP-punten te halen. Nu ben ik een beetje aan het zoeken hoe ik deze periode moet gaan invullen. Ik heb de afgelopen vijf jaar veel gereisd, het is een soort gewenning geworden. Nu mis ik dat wel."