Ga naar Content

Keeperstrainer Cor Varkevisser weg bij Telstar; opvolger is Colin van der Meijden

VELSEN-ZUID - Cor Varkevisser vertrekt bij Telstar.  De keeperstrainer en de club hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. De eerste divisionist heeft Colin van der Meijden als opvolger aangesteld.

Foto:

Varkevisser was ruim 10 jaar in dienst van de Witte Leeuwen; eerst als keeper en later als keeperstrainer. Sinds begin van dit jaar is hij ook nog ondernemer en eigenaar van een Grand Café in IJmuiden. Sinds half maart hoefde hij bij Telstar, waar hij werkte als ZZP'er, vanwege de coronacrisis niet meer te komen. 

Kort na het aanscherpen  van de corona-maatregelen maakte NH Sport onderstaande reportage met Varkevisser. Tekst gaat verder onder de video.

Twee banen maar even geen werk en inkomen - NH Nieuws

De eerste negen weken van het jaar werkte hij gemiddeld meer dan 14 uur per dag, s'ochtends in het Grand Cafe, in de middag bij Telstar en daarna weer in het Grand Café, vertelt hij tegen NH Sport. Omdat dit 'soort werkdagen niet vol te houden zijn en de vergoeding die hij van Telstar kreeg niet opwoog tegen de kosten die hij moest maken', heeft Varkevisser besloten om te stoppen bij Telstar.

"Soms wint het hoofd het van het hart"

Cor Varkevisser

Telstar heeft hem nog wel een nieuwe aanbieding gedaan en ook trainer Andries Jonker wilde hem graag behouden voor de club, maar beide partijen zijn er niet uitgekomen. "Soms wint het hoofd het van het hart", aldus Varkevisser, die het jammer vindt dat hij vertrekt bij Telstar.

Varkevisser sluit niet uit dat hij ooit weer terugkeert in de voetballerij. "Als de aanbieding goed is, ga ik er zeker over nadenken. Als er een club belt, zal ik er zeker naar kijken. Het moet niet alleen sportief, maar ook financieel interessant zijn."

Colin van der Meijden

Colin van der Meijden volgt Varkevisser op.  De Beverwijker was de laatste jaren keeperstrainer bij derde divisionist ADO’20 en maakte deel uit van de technische staf van Anthony Correia bij ODIN’59. Correia fungeert ook komend seizoen als assistent van hoofdtrainer Andries Jonker. Hij combineert die job met het hoofdtrainerschap bij tweede divisionist Katwijk.

Lees ook