Ga naar Content

Verhuizen in coronatijd: Voor de bewoners van zorglocatie Zandhove best wel spannend

OPMEER - De bewoners van zorglocatie Zandhove in Opmeer verhuizden vandaag naar hun nieuwe onderkomen Weidehof. In coronatijd gaat dat net even anders dan vooraf gepland. 

Wilgaerden - Foto: Wilgaerden

De nieuwe locatie is twee weken opgeleverd en de verhuizing stond al op de planning voordat corona uitbrak. Elisa Kraakman is vanaf het begin betrokken bij het project. "De bewoners hebben lang aan het idee kunnen wennen, maar toch is dit nog erg spannend." De verhuizing loopt wat anders dan vooraf gepland door de maatregelen omtrend het coronavirus. "Vanwege de maatregelen mag er maar één bezoeker per bewoner aanwezig zijn." Familie mag dus niet helpen waar de bewoner bij is. Voor de bewoners wel even wennen: verhuizen naar een plek die je niet kent en niet hebt ingericht.

"De bewoners hebben lang aan het idee kunnen wennen, maar toch is dit nog erg spannend."

Elisa kraakman - gebiedsmanager

Om de familie de ruimte te geven om de spullen in te pakken en weer uit te pakken werden de bewoners ondergebracht in het naastgelegen cafe. Terwijl er allerlei gezellige activiteiten werden georganiseerd werden, werd er door familieleden, zorgpersoneel en het verhuisbedrijf hard gewerkt. 

Warm welkom

De verhuizing is in twee delen uitgevoerd. Dinsdag werd de eerste helft al verhuisd en vanmiddag de tweede groep. Einde van de middag kwamen de bewoners voor het eerst in het nieuwe huis. Hier mocht een familielid bij zijn om ze een warm welkom te heten. 

Lees ook