Ga naar Content

Klachtenregen over overlastgevende jongeren op Naarder vestingwallen

NAARDEN - Veel rommel, maar vooral ook veel kabaal: bewoners van Naarden-Vesting hebben veel overlast van rondhangende jongeren op de vestingwallen. En dat wordt alsmaar erger. "De vesting begint een 24-uurs pretpark te worden voor jongeren", zeggen ze. Ze willen dat de gemeente actie onderneemt. 

Foto: Adobe Stock

Bewonersplatform Naarden-Vesting stuurde afgelopen week een noodkreet naar burgemeester en wethouders. Elke avond zien ze jongeren met kratten bier en pizzadozen de vestingwallen optrekken, om er vervolgens de hele avond tot laat te hangen. Ze maken veel kabaal en rommel. Op het water is het niet anders: jongeren razen met bootjes het water over, op eilandjes worden vuurtjes gestookt. Het probleem speelt al tijden

Buurtbewoners vinden dat het afgelopen moet zijn. Ze willen dat de gemeente er extra boa's op afstuurt om de boel in de gaten te houden en als het moet ook boetes uit te delen om de jongeren af te schrikken. 

Extra controles

Hoewel de gemeente zegt de vestingwallen niet af te kunnen en willen sluiten, wordt er wel gehoor gegeven aan de extra controles. Afgelopen weekend werd er al extra gecontroleerd. Zo werden onder meer met een boot jongeren op het water tegengehouden en aangesproken. 

Ook burgemeester Han ter Heegde maakte met bewoners een rondje over de vestingwallen om overlastgevende jongeren aan te spreken. "Dat werd erg gewaardeerd", laat het buurtplatform weten. 

Zwem- en hangplek

Het bewonersplatform laat weten de jongeren absoluut niet te willen weren, zolang ze zich maar gedragen. De Naarders willen met de gemeente in gesprek om plekken aan te wijzen waar gezwommen en gehangen kan en mag worden. "Zeker met het oog op het feit dat veel mensen door de coronacrisis hun zomervakantie thuis doorbrengen", aldus de bewoners.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook