Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Extra weg moet Hilversumse buurt verlossen van overlast na komst politiebureau

2 juni 2020, 17.04 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Een extra uitrit moet er voor gaan zorgen dat bewoners rond de Hilversumse Bonairelaan geen overlast hebben van politieauto's en -sirenes als het politiebureau voor een paar jaar naar hun buurt komt. De gemeente Hilversum onderzoekt of de nieuwe weg mogelijk is. 

Foto: Politiebureau Bonairelaan Hilversum - Google Streetview

Bewoners van de Hilversumse buurt maken zich al veel langer zorgen om de komst van het politiebureau naar hun wijk. Ze vrezen overlast voor snel vertrekkende of aankomende politie-auto's, maar ook extra drukte in hun buurt.

De extra ontsluitingsweg moet de meeste klachten oplossen, zo is de gedachte. Het idee is dat de ontsluitingsweg gebruikt gaat worden als uitgang vanaf het bureau. Er komen slagbomen te staan, zodat alleen de politie van de weg gebruik kan gaan maken. Als het politiebureau weer vertrekt vanaf de Bonairelaan, verdwijnt ook de extra weg weer. 

Tijdelijk politiebureau

Het Hilversumse politiebureau gaat de komende jaren tijdelijk gevestigd worden in het grote pand aan de Bonairelaan. Dat gebeurt omdat het politiebureau van het korps aan de Groest, in het centrum van Hilversum, flink verbouwd gaat worden. Die verbouwing moet waarschijnlijk volgend jaar gaan starten en duurt tot zeker 2025. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!