Gooi

NL
V

Hilversumse middelbare school ontvangt weer leerlingen en minister: "Het voelt als thuiskomen"

2 juni 2020, 16.34 uur · Door Joost Lammers

HILVERSUM - Na twee maanden onderwijs op afstand, mochten vandaag de middelbare scholieren ook weer in de schoolbanken plaatsnemen. De school in 'coronastijl' ziet er wel iets anders uit, zo was te zien op het Hilversumse Roland Holst College.

Joost Lammers / NH Nieuws

"Hallo, welkom. Wat fijn dat jullie er weer zijn. Je kan daar een flesje met desinfecterende pakken", zo verwelkomt rector René Karman vele van zijn leerlingen deze ochtend. "Hier hebben we enorm naar uitgekeken. Dit gebouw zonder leerlingen is niks. Dus we zijn heel erg blij dat we weer open mogen."

Er is een hoop anders dan anders, want het is een hele puzzel om overal aan de anderhalve meter te voldoen. De gebouwen van de Hilversumse school zijn daarom voorzien van looproutes met veelal eenrichtingsverkeer en hangen vol met hygiëne-aanwijzingen.

Ook in de klassen is te merken dat nog niet alles bij het oude is. "Het voelt niet echt compleet", zegt Adrian, een van de leerlingen. "De helft van de klas is er niet. Dat is niet zo leuk."

Het Roland Holst College in Hilversum verwelkomt weer leerlingen én de minister - NH Nieuws

Bezoek van de minister

Minister van Onderwijs Arie Slob komt ook langs in Hilversum om te zien en te horen hoe de heropening van de middelbare school loopt. "Heel mooi. Fijn. Een school zonder leerlingen is niks, daar is het hart uit. Men heeft zich enorm ingespannen om binnen alle restricties er voor te zorgen dat een deel van de leerlingen weer naar school kan gaan."

De minister spreekt tijdens zijn bezoek met leerlingen en docenten. De vraag hoe het onderwijs er naar de zomervakantie uit gaat zien, blijft nog onbeantwoord. "Wie het weet, mag het zeggen. Maar ik denk dat het reëel is als we zeggen dat volledige openstelling ook na de zomervakantie nog niet mogelijk is."

Arie Slob in de schoolbanken - Joost Lammers / NH Nieuws
Quote

"Ik nam een bijbaantje, omdat ik het sociaal contact met mensen miste"

Nino, leerling op het roland holst college

Leerling Nino, die ook met de minister sprak en hem mocht rondleiden, is in elk geval weer met veel plezier naar school gegaan. "Het is raar en anders, want je moet je handen desinfecteren en je hebt eenrichtinglooproutes, maar het is wel heel erg fijn om op school te zijn."

Hij nam zelfs een bijbaan in de supermarkt, omdat hij het contact met zijn klasgenoten miste. "Ik had heel erg de behoefte aan sociaal contact met de mensen en als je dat niet vindt op school dan maar in de supermarkt met klanten en collega's." Hoewel de situatie anders is dan voorheen, is hij dan ook blij zijn klasgenoten weer te zien. "Het is weer fijn. Het voelt een beetje als thuiskomen eigenlijk."

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651