Ga naar Content

Directie Tata Steel zegt FNV op het laatste moment gesprek toe

IJMUIDEN - De directie van Tata Steel Nederland is vlak voor het verstrijken van het ultimatum van FNV ingegaan op de uitnodiging om met de vakbond om tafel te gaan. FNV-bestuurder Roel Berghuis laat weten dat hij om 14.30 uur is uitgenodigd voor een gesprek bij het staalconcern. "Ik ben benieuwd wat ze te vertellen hebben", laat hij weten.

Foto:

FNV heeft gedreigd met acties als er geen goede verklaring komt voor het plotselinge vertrek van directeur Theo Henrar. Ook wil de bond dat Tata Steel zich houdt aan een werkgelegenheidspact dat eerder werd afgesloten, om te voorkomen dat er gedwongen ontslagen vallen. Het ultimatum van FNV zou vanmiddag om 16.00 uur aflopen.

Lees ook

Onder het personeel op het hoogovencomplex in IJmuiden blijft het onrustig. Ook vandaag waren weer enkele werkonderbrekingen. Maar hoeveel mensen daaraan meededen, kan de bond niet aangeven. "We hebben er mensen van de vakbond heen gestuurd om de medewerkers toe te spreken."

Tata Steel is al enige tijd bezig met reorganisatieplannen. Die leidden al eerder tot ophef bij de werknemers in IJmuiden omdat er relatief veel ontslagen bij de Nederlandse vestiging zouden vallen volgens uitgelekte plannen. Er dreigen in IJmuiden ongeveer duizend banen verloren te gaan.

Lees ook

FNV heeft overigens al voorgesorteerd op het afwijzen van de eisen. Voor donderdag heeft het een vergadering belegd voor de 4.000 Tata-werknemers die lid zijn van de bond. Die vergadering wordt op het parkeerterrein De Bazaar in Beverwijk gehouden. In verband met de coronacrisis kunnen de leden dan in hun auto de vergadering volgen als ze dat willen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook