Alkmaar

'Veilig in je rondje', rode afstandscirkels op gras Alkmaars Bolwerk gespoten

2 juni 2020, 15.10 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - Tijdens de zonnige lentedagen zag de gemeente Alkmaar steeds meer drukte ontstaan op de grasvelden van het Alkmaars Bolwerk. Nu er rode afstandscirkels op het gras zijn gespoten, hoopt de gemeente dat bezoekers zich gemakkelijker kunnen houden aan de anderhalvemeterregel. 

Om het aantal bezoekers tijdens het Pinksterweekend in goede banen te leiden, werden de grasvelden van het Alkmaarse Bolwerk 'à la New York' voorzien van 'social distancing circles'.

De gebruikte rode verf is is milieuvriendelijk en zal met de volgende maaironde verdwijnen, laat de woordvoerder van de burgemeester weten.  

Vriendelijk beleid

Het geplaatste gele bord is in lijn met het 'vriendelijke' beleid dat burgemeester Bruinooge in Alkmaar voert. In een eerder interview met NH Nieuws vertelde Bruinooge dat er alleen met zachte hand zal worden opgetreden, "door hen te blijven wijzen op de anderhalvemetersamenleving."

Volgens de gemeente weten mensen dat ze veilig kunnen zitten in de ‘rondjes’ en worden groepen zo niet al te groot. "We gaan ervan uit dat het voor de bezoekers van het Bolwerk makkelijker en prettiger wordt om het park te bezoeken", aldus de gemeente Alkmaar.   

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp