Alkmaar

Juichend het Waagplein op voor bier: "Alsof we wereldkampioen zijn"

1 juni 2020, 13.36 uur · Aangepast 1 juni 2020, 19.47 uur · Door Maaike Polder en Anne Klijnstra

Whatsapp

ALKMAAR - Met gejuich en applaus ging Alkmaar weer het terras op. Het Waagplein stroomde om klokslag 12.00 uur vol. "Het ging nog net niet alsof je naar je strandbedje rent." 

Ruim voor twaalven stonden borrelaars klaar om een tafeltje op het Waagplein te bemachtigen. Eerder vanmorgen namen we al een kijkje in de stad, waar de horecaondernemers zich klaar maakten.

"Hier hebben we maanden op gewacht! We doen dit normaal wekelijks", zegt een Alkmaarse die met haar acht vriendinnen als een van de eersten een tafeltje bezette bij café Mojo's.

Bekijk hier de uitbundige, eerste terrasgangers:

Tekst gaat door onder de video

Waagplein - NH Nieuws

Het is niet bij iedereen even duidelijk wat de terrasregels zijn. Hans Bloemen van De Zaak denkt dat er wel begrip is, zowel vanuit de handhavers als de terrasgasten. "Ik heb er zin in! We kijken gewoon hoe het loopt en als we ons best doen, komt het wel goed."

De terrassen zijn vanavond in ieder geval open tot middernacht. Dat zou een Alkmaarse vriendengroep die als eerste op het Waagplein zit, best eens kunnen gaan halen. "Alleen lig ik dan wel op de grond denk ik", zegt een van de jongens. 

Terwijl op het Waagplein de tafeltjes snel vol zaten, was het aan de andere kant van de stad een stuk rustiger. Niet zo gek ook, want bij HAL 25 op Overstad hadden ze het groots aangepakt met 1500 m2 'terrasfalt'. En om het contact tussen mensen tot een minimum te beperken gold er ook nog zelfbediening: 

Megaterras bij HAL 25 Alkmaar - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp