Ga naar Content

Documentaire 'Anas': Vijf jaar na vluchten uit Syrië het beste ervan maken

AMSTERDAM - Anas vluchtte vijf jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Ondanks de problemen waar hij tegenaan loopt probeert hij er het beste van te maken.

Studentenwerk

NH Nieuws zendt de komende twee weken dagelijks een documentaire uit gemaakt door studenten van de minor Video en TV (Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie) in opdracht van de zender. Met deze samenwerking ontdekt NH Nieuws talent en krijgen de jonge documentairemakers een kans hun werk te tonen aan een groot publiek.

Anas - NH Nieuws

Anas woont ondertussen vijf jaar in Nederland. In de documentaire vertelt hij hoe zwaar het was om te vluchten. "Tijdens onze reis naar Nederland hebben we de dood in de ogen gekeken." In de eerste instantie was hij alleen, maar later zijn zijn broers en ouders ook naar Nederland gekomen. 

De band met zijn familie is sterk. "We zijn erg aan elkaar gehecht, en ik voel me ook erg verantwoordelijk voor mijn familie," vertelt hij. Hierdoor kwam hij op het idee om te starten met een foodtruck, waar de familie samen aan werkt. 

Deze documentaire is gemaakt door Nanook van der Pol, Marilou Schoemaker, Romy Bakker en JP.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!