Ga naar Content

Documentaire 'F*ck die handicap': Bij sportclub Only Friends is echt iedereen welkom

AMSTERDAM - Sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord begon ooit als kleinschalige voetbalclub met acht leden, maar is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste sportverenigingen voor mensen met een handicap in Nederland. Maar liefst 800 leden kunnen er bijna 30 sporten beoefenen.

Studentenwerk

NH Nieuws zendt de komende twee weken dagelijks een documentaire uit gemaakt door studenten van de minor Video en TV (Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie) in opdracht van de zender. Met deze samenwerking ontdekt NH Nieuws talent en krijgen de jonge documentairemakers een kans hun werk te tonen aan een groot publiek.

Sportclub Only Friends - NH Nieuws

Myron Gebbink is de zoon van de oprichter van Only Friends, Dennis Gebbink. Hij heeft zelf een handicap; een dubbelzijdige hersenbeschadiging. Vaak krijgt hij te horen dat hij de inspiratie voor de club is, maar dat is hem te veel eer. "Ik baal ook wel eens van mijn handicap. Ik hou bijvoorbeeld heel erg van scooterrijden en dat kan niet. Ik vraag me ook wel eens af hoe ver ik was gekomen in het voetballen zonder handicap, omdat ik die drive wel heb." 

In deze documentaire worden een aantal sporten waar mensen voor bij Only Friends terecht kunnen uitgelicht, en is te zien wat Myron zoal doet binnen de vereniging. 

De documentaire is gemaakt door Ryan Luesken, Mira Boukes en Daan Helsloot.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!