Amsterdam

In Amsterdam neergeschoten vrouw (28) lijkt willekeurig slachtoffer

31 mei 2020, 12.36 uur · Door AT5

Whatsapp

AMSTERDAM - De vrouw die vanmorgen vroeg is neergeschoten op de Verbindingsdam in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, lijkt een willekeurig slachtoffer te zijn van een verwarde man die daar ook in de buurt was. 

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Ze liep met een vriendin rond 5.30 vanaf de Bornealaan richting de Verbindingsdam om de zonsopkomst te bekijken. Ineens staat er man achter haar en schiet het slachtoffer in haar onderlichaam. Mogelijk waren ze de man even daarvoor tegengekomen op de Borneolaan. 

Op de Borneolaan staat even eerder namelijk een man in een portiek. Hij oogt verward en roept iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageert, zo laat de politie weten.

Als de twee vrouwen op de Verbindingsdam zijn, staat er plotseling een man achter hen, mogelijk dus dezelfde man die eerder ook in de portiek op de Borneolaan stond. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in onbekende richting.

Het slachtoffer is aanspreekbaar en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de behandeling is de politie nog niet in staat geweest haar te spreken.

‘Blanke man met blauwe trui’

De politie doet onderzoek en verzamelt informatie over de mogelijke aanleiding en toedracht. Daarnaast is zij op zoek naar de schutter.

Volgens de eerste getuigenverklaring zou het gaan om een blanke man, met een normaal postuur, rond 170-175cm lang en met in elk geval een blauwe trui aan. Voor het onderzoek wil de politie ook graag in contact komen met mensen die camerabeelden of meer informatie hebben.

Whatsapp