West-Friesland

NL
V

Bermbrand zorgt voor veel rook op A7 bij Hoorn

30 mei 2020, 16.01 uur · Aangepast 30 mei 2020, 16.40 uur · Door Redactie

HOORN - Een bermbrand bij Hoorn zorgt voor veel rookontwikkeling op de A7 richting Den Oever. De afrit is dicht en de brandweer is bezig de vlammen onder controle te krijgen. 

Rijkswaterstaat

De veiligheidsregio Noord-Holland Noord laat weten dat de brandweer uit Hoorn, Zwaag en Berkhout onderweg zijn. Volgens een getuige zijn Over een gebied van honderden meters zijn 'witte pluisjes' gaan branden in de berm. Hij doelt hiermee op de pluisjes die worden veroorzaakt door met name populieren en wilgen.

Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers deze periode rekening moeten blijven houden met overlast door bermbranden. "Door het warme, droge weer stijgt de kans op bermbranden namelijk aanzienlijk."

Inter Visual Studio/ Judith van Dijkhuizen

Volgens Rijkwaterstaat wordt de kans op een bermbrand minder als sigarettenpeuken en ander afval binnenboord wordt gehouden.

"Niet alleen omdat het verboden is, maar ook omdat het brand kan veroorzaken. Sigarettenpeuken kunnen nog smeulen en glas in combinatie met de hete zon werkt als een vergrootglas", schrijft Rijkswaterstaat op hun website.