Ga naar Content

Luilak nog niet vergeten: vernielingen, herrie en heel veel smurrie

NOORD-HOLLAND - Ook in 2020 is Luilak niet geheel stilletjes voorbij gegaan. Hoewel de oer-Noord-Hollandse traditie steeds meer aan populariteit verliest, werden vanochtend toch nog mensen gewekt door het onmiskenbare geluid van rammelende blikjes - of kapotgeslagen autoruiten.

Foto: Politie Schagen en Melinda de Lange

Onder meer in Schagen kwamen er bij de politie veel meldingen binnen van schade. Hier werden in alle vroegte auto's bekrast, ruiten ingeslagen en spiegels vernield. Ook werden er fietsen op straat gegooid. 

In Den Helder bleek vanochtend een standbeeld zwaar te zijn beschadigd door brand. In de Facebookgroep 'Je bent Jutter als...' wordt de vernieling toegeschreven aan luilakkende jongeren. 

Niet overal werd Luilak met vernielingen 'gevierd'

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De politie van Den Helder meldt echter een 'rustige jaarlijkse viering van Luilak'. "Hier en daar werd er vuurwerk afgestoken, was er muziekoverlast en werden een aantal eieren en flessen appelstroop ingenomen", aldus een agent.

Op andere plekken - zoals in de Beemster en Westzaan - werden auto's 'traditioneel' besmeurd met eieren en meel, tot grote ongenoegen van de eigenaren. Ook zijn ramen en etalages besmeurd met boter.

In Alkmaar trof een agent een tafel aan in het water. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook