Ga naar Content

Ruim baan voor terrassen: Haltestraat in Zandvoort dagelijks afgesloten

ZANDVOORT - De Haltestraat in het centrum van Zandvoort gaat dagelijks dicht voor auto's, motoren en fietsers tussen 12:00 uur en 24:00 uur. De gemeente heeft dat besloten om terassen van de horeca ruim baan te geven. Deze proef geldt vooralsnog voor vier weken.

Foto: Adobe Stock

Er zijn horecaondernemers in de straat die alleen hun terras kunnen openen volgens de landelijke corona-richtlijnen wanneer de hele Haltestraat wordt afgesloten. De dagelijkse afsluiting gaat dinsdag 2 juni in. Maandag, Tweede Pinksterdag, is de Haltestraat van 09:00 uur tot 24:00 uur afgesloten. Dit om de ondernemers de mogelijkheid te geven hun terras op te bouwen.

Horeca in Zandvoort mag van 06:00 uur 's ochtends tot 03:00 's nachts open. Voor de terrassen wordt een uitzondering gemaakt. Die moeten om 24:00 uur stoppen. "Op deze manier blijft de hinder voor bewoners beperkt", schrijft de gemeente aan de horeca.

1,5 meter afstand

Voor de uitbreiding van de terrassen, die tot 31 augustus mogelijk blijft, is een lijst aan voorwaarden opgesteld. Er moet bijvoorbeeld op straat altijd 3,5 meter ruimte overblijven voor hulpdiensten, het aantal stoelen mag niet groter worden dan voor de coronacrisis, er moet 1,5 meter afstand tussen stoelen zijn en de ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van personeel en gasten.

Mocht in de praktijk, ondanks de gestelde voorwaarden, de anderhalve meter-richtlijn of de verkeersveiligheid toch in het gedrang komen of de uitbreiding van het terras om andere redenen tot problemen leiden, dan kan handhaving direct ingrijpen.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn