Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Geen nieuwe opvanglocaties voor asielzoekers in 't Gooi

29 mei 2020, 09.43 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Er komen op korte termijn geen opvanglocaties voor asielzoekers in 't Gooi. Dat laat burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum als voorzitter van de veiligheidsregio weten aan de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.

NH Nieuws / Joost Lammers - opvanglocatie Crailo

De Commissaris van de Koning heeft begin vorige maand alle Noord-Hollandse regio's verzocht om op zoek te gaan naar een geschikte locaties. 

De opvanglocaties heeft 't Gooi niet, zegt Broertjes. "Enkele jaren geleden heeft de regio Gooi en Vechtstreek mogelijkheden onderzocht voor extra opvanglocaties voor het COA", aldus de burgemeester. "De locaties die toen in beeld waren, zijn inmiddels allemaal in ontwikkeling en daarmee niet meer beschikbaar. Een nieuwe inventarisatie heeft niet geleid tot nieuwe geschikte opties."

Wel benadrukt Broertjes dat hij zich met de regioburgemeesters wil inspannen voor een goede doorstroom van asielzoekers naar normale huisvesting. Dat zou de druk ook wat moeten wegnemen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!