Ga naar Content

Gevaarlijke situaties en ongelukken op nieuwe Zaanse Wilhelminabrug: "Zeer verwarrend"

ZAANDAM - Slechts een week na de opening van de Wilhelminabrug zijn er al meerdere ongelukken gebeurd. Ook vandaag gingen er weer meerdere fietsers tegen het asfalt. "Een zeer verwarrende verkeerssituatie", zegt een voorbijkomende fietser.

Drukte, chaos en gevaarlijke situaties bij de Wilhelminabrug in Zaandam - NH Nieuws

De Wilhelminabrug is allesbehalve een succes, vindt ook Sonja Puhl. Zij is woordvoerder van de Fietsersbond Zaanstreek en baalt vooral dat de Fietsersbond niet betrokken was bij het ontwerp van de brug. Puhl ziet vier punten die gevaarlijke situaties opleveren. "De fietspaden zijn te smal, de randen zijn hoog, verder vormt de weg van fietsers en automobilisten op een gegeven moment een fuik en tot slot zit er een slinger in het fietspad."

"Als je ernaar kijkt, dan vraag je je af wie verzint zoiets"

PEter van Haasen, fractievoorzitter Pvv zaanstad

Een fietser op leeftijd bekijkt de drukte op de Wilhelminabrug vanaf de zijkant en is verbaasd over de hoge randen tussen weg, fietspad en trottoir. "Kans op struikelen voor ouderen zoals ik bijvoorbeeld."

"Als je ernaar kijkt en je denkt logisch na, dan vraag je je af: wie verzint zoiets?", spreekt PVV-fractievoorzitter Peter van Haasen zijn verbazing uit. Namens zijn partij zal hij vanavond tijdens de raadsvergadering vragen over deze situatie stellen. Ook D66 wil graag vragen beantwoord zien.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook