Haarlem

NL
V

Celstraf voor Haarlemmers: 'extreem gevaarlijk' bezig met illegaal vuurwerk

28 mei 2020, 16.03 uur · Door Redactie

HAARLEM - Drie Haarlemmers zijn vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, wegens bezit van en handel in een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk. De officier van justitie had 2,5 jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Adobe Stock

Na een anonieme tip vond de politie in november 2018 12.500 kilo vuurwerk in een loods, een bedrijfsauto en een bestelbus in Vijfhuizen. De loods stond in de buurt van een tankstation en twee woningen, waarmee de drie mannen (34, 36 en 50 jaar oud) volgens de rechtbank extreem gevaarlijk bezig waren.

Uit onderzoek is gebleken dat het drietal al eerder vuurwerk in de loods had opgeslagen en dat ze contacten onderhielden met buitenlandse leveranciers. Er zijn meerdere bestellijsten en contactgegevens van Nederlandse kopers gevonden.

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem