Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Geen buurtcamping in Reinaldapark dit jaar: "Heb heel hard zitten schelden"

28 mei 2020, 13.59 uur · Door Redactie

HAARLEM - De buurtcamping in het Reinaldapark in Haarlem gaat deze zomer niet door. Er moesten te veel extra regels komen vanwege de coronacrisis. Daardoor kan het niet meer echt een camping worden, zoals het bedoeld is. "Dan moet je je afvragen of je het nog moet willen', zegt organisator Peggy Meulman Klasen. "Ik heb heel hard zitten schelden."

Buurtcamping Reinaldapark

De organisatie heeft tot op het laatst geprobeerd de buurtcamping door te laten gaan. Het doet volgens Peggy 'veel pijn' om de beslissing te nemen een jaartje over te slaan. "Ik heb de beslissing eigenlijk genomen ter bescherming van de vrijwilligers."

Ze neemt de gemeente niets kwalijk, die heeft alle medewerking verleend. Maar de bestaande vergunning is ingetrokken en er moest een nieuwe aanvraag worden gedaan. "Ik moest allemaal regels gaan maken waar we ons aan gingen houden. Een gezamenlijke tent mocht niet en we moesten de camping afbakenen met afzetlint. Maar dan voel je je net gevangen op de camping."

Beveiliging

Ook moest de organisatie voor beveiliging zorgen en steeds in de gaten houden hoeveel mensen er zijn op het terrein. "Maar ik kan mensen niet gaan tegenhouden en zeggen wat ze allemaal moeten doen. Het is jammer, want we hadden leuke evenementen gepland dit jaar."

De organisatie zet nu alles op alles om de buurtcamping volgend jaar weer door te laten gaan. "De aanvraag voor volgend jaar ligt al bij de gemeente", zegt Peggy enthousiast.

Buurtcampings zijn bedoeld om minderbedeelden toch een soort vakantie te geven en om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn