Gooi

NL
V

Hilversumse politie schiet verdachte neer na 'ernstig incident'

27 mei 2020, 17.32 uur · Aangepast 27 mei 2020, 20.06 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De politie heeft vanmiddag in Hilversum gericht geschoten op een verdachte man. Wat er precies aan vooraf is gegaan, is volgens een woordvoerder van de politie nog erg onduidelijk. Wel spreekt hij van een 'ernstig incident'.

Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

Een politie-agent zag zich iets voor 17.00 uur genoodzaakt gericht te schieten op de vluchtende verdachte. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie spreekt van een 'erg chaotische situatie'. Op foto's is onder meer een kapot toegangshek van het bos te zien, wat er op lijkt te wijzen dat er een achtervolging is geweest. Ook dat kan de politie nog niet bevestigen. 

De omgeving van het incident, aan de Beresteinseweg in het Corversbos, is door de politie groots afgezet.

Verdachte ernstig gewond

Naast meerdere agenten staat ook een traumateam in het bos om de gewonde verdachte te helpen. Hij zou er slecht aan toe zijn. Op een veldje in het bos is een traumahelikopter geland.

De verwachting is dat het onderzoek op de plaats van het incident voorlopig nog wel even gaat duren. Omdat er een politie-agent betrokken is bij de schietpartij, is het onderzoek overgedragen aan de Rijksrecherche.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!