West-Friesland

Harddraverij Enkhuizen afgelast vanwege coronacrisis

27 mei 2020, 17.02 uur · Aangepast 27 mei 2020, 17.12 uur · Door Redactie

ENKHUIZEN - De harddraverij in Enkhuizen gaat dit jaar niet door. Vanwege de coronacrisis heeft de gemeente met de organisatie besloten het evenement af te gelasten. De harddraverij zou plaatsvinden op 17 september. "Met pijn in ons hart is dit besluit genomen", vertelt burgemeester Eduard van Zuijlen.

Normaal loopt de hele stad uit voor het jaarlijkse evenement. Duizenden mensen staan langs de hekken om de jockeys en hun paarden aan te moedigen, wagen een gokje en drinken een biertje. Er wordt vaak volop feestgevierd.

Door het coronavirus kan de gemeente, maar ook de harddraverijvereniging, het evenement niet meer op een veilige en verantwoorde manier organiseren. Mensen staan bij zo'n harddraverij vaak hutjemutje op elkaar en is de anderhalvemeterregel lastig om te handhaven.

Quote

"Harddraverij hoort een gezellig feest te zijn waar iedereen geniet van de wedstrijden en van elkaars gezelschap."

Mark Veen - harddraverijvereniging enkhuizen

Besluit met pijn in het hart

"Harddraverij hoort een gezellig feest te zijn waar iedereen geniet van de wedstrijden en van elkaars gezelschap. Die sfeer en beleving, daar staan we voor als bestuur en spijtig genoeg kan dat dit jaar gewoon niet", aldus voorzitter van de harddraverijvereniging Mark Veen.

Burgemeester Van Zuijlen snapt dat deze boodschap hard aankomt en heeft het besluit dan ook met pijn in zijn hart genomen: "Maar een evenement met zoveel bezoekers, dicht bij elkaar; dat is onverantwoord met het oog op de besmettingsrisico’s van het coronavirus."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier