Gooi

NL
V

Weesper terrassen mogen uurtje langer open om meer te kunnen verdienen

27 mei 2020, 15.12 uur · Door Sjoerd Stoop

WEESP - Weesper terrassen mogen elke dag een uurtje langer open blijven en ook de lengte van het terrasseizoen wordt wat opgerekt. De gemeente Weesp hoopt daarmee de lokale horeca-ondernemers tegemoet te komen. 

Gemeente Weesp

De gedachte achter de maatregel is dat Weesper horeca-ondernemers door langer open te mogen, meer geld kunnen verdienen. "Ondernemers hebben deze omzet hard nodig om het hoofd boven water te houden", zo klinkt het. 

Weesper terrassen moeten normaal gesproken om elf uur 's avonds gesloten worden, nu mogen ze tot middernacht open blijven. Daarnaast mogen de terrassen komend najaar twee weken langer blijven staan dan normaal; tot 31 oktober. 

Weesp hoopt met de maatregel horeca-ondernemers tegemoet te komen, omdat ze door de slepende coronacrisis in zwaar weer verkeren. De horeca is al tijden dicht en dat kost ze heel veel geld. Vanaf maandag mag de horeca wel weer open, maar met veel minder capaciteit dan normaal. 

Meer ruimte voor terrassen

Weesp wil horeca-ondernemers, net als veel andere gemeenten, ook de kans geven om hun terras tijdelijk uit te breiden. Dat moet er voor zorgen dat terrasbezoekers afstand van elkaar kunnen houden zoals dat moet volgens de coronaregels, zonder dat dat ten koste gaat van veel terrasoppervlakte.

Weesp blijkt wel een stuk makkelijker met de terrasuitbreiding om te gaan dan veel andere gemeenten. Horecagelegenheden mogen, na een overleg met hun buren, de terrassen over een bredere oppervlakte uitstallen dan normaal het geval is. De gemeente gaat er vanuit dat horecagelegenheden en hun buren hier samen een geschikte oplossing voor vinden.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651