Ga naar Content

Documentaire 'Keer Vier': Floris heeft vier ouders

AMSTERDAM - Floris groeide op in een gezin met vier ouders. Hij heeft twee homoseksuele vaders en twee lesbische moeders. Hoewel dat voor hem de normaalste zaak van de wereld is, blijkt meerouderschap in de politiek nog een behoorlijke issue.

Studentenwerk

NH Nieuws zendt de komende twee weken dagelijks een documentaire uit gemaakt door studenten van de minor Video en TV (Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie) in opdracht van de zender. Met deze samenwerking ontdekt NH Nieuws talent en krijgen de jonge documentairemakers een kans hun werk te tonen aan een groot publiek.

Keer Vier - NH Nieuws

Floris heeft twee moeders en twee vaders. Hij is verwekt door kunstmatige inseminatie en heeft een broertje die uit de andere twee ouders is geboren. De gezinssituatie levert nogal eens vragen op, Floris geeft ook aan dat hij regelmatig moet uitleggen hoe het dan precies zit, en dat veel mensen vragen wie zijn 'echte' ouders dan zijn. 

Een van de dingen waar Floris en zijn familie mee worstelen, is dat het in Nederland nog steeds niet mogelijk is om vier ouders te erkennen binnen een gezin. Vooral als een van zijn ouders zou komen te overlijden zou dat problemen opleveren met het erfrecht. Onlangs werd een wet die het mogelijk zou maken om vier ouders te erkennen nog afgewezen, voornamelijk door de stemmen van ChristenUnie en het CDA.

Deze documentaire is gemaakt door Nina Bockting, Philine Pels Rijcken, Danjell Deijmann en Carlijn van Seben.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!