West-Friesland

West-Fries schip tijdelijk ingezet voor tochten naar Terschelling

27 mei 2020, 09.23 uur · Aangepast 27 mei 2020, 09.55 uur · Door Redactie

Whatsapp

ENKHUIZEN - Het schip MS Friesland, bekend van de dagvaarten tussen de historische driehoek Medemblik – Enkhuizen – Hoorn, zal voor de komende weken worden ingezet op een heel ander traject. Van 29 mei tot en met 30 juni zal het schip varen tussen Harlingen en Terschelling. Dit om de toestroom van toeristen goed te laten verlopen. 

Rederij Doeksen

Rederij Doeksen, die de overtochten van Harlingen naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland onder zijn hoede heeft, kondigde op 11 mei aan geleidelijk meer te gaan varen naar de eilanden. Vanaf juni wil het bedrijf met 40 procent van de volledige capaciteit gaan varen.

Directeur Paul Melles riep ondernemers op de wisselingen van hun accommodaties zo goed mogelijk te spreiden om massale drukte te voorkomen. Ondernemers willen op hun beurt de door de coronacrisis opgelopen schade inhalen en eisten meer creativiteit van Doeksen om toch meer toeristen naar de eilanden te krijgen.

Bekend gebied

De rederij uit Harlingen wil passagiers veilig en verantwoord overzetten en heeft gezocht naar schepen die de komende weken beschikbaar zijn en vertrouwd zijn met het vaargebied. 

Voor de MS Friesland is dat beide het geval. Tussen 1956 en 1988 voer het namelijk ook al in opdracht van Doeksen op Terschelling. Sinds 2002 vaart het dagtochten bij de historische driehoek. Door de coronacrisis gaat dat momenteel niet door en dus wordt het schip nu van 29 mei tot en met 30 juni gehuurd. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp