Ga naar Content

Man (63) slingert over de A4 en crasht bij tankstation: 'Vermoedelijk diabetes'

HOOFDDORP - Een 63-jarige man is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk met de auto bij een tankstation op de A4 bij Hoofddorp. Vermoedelijk raakte hij onwel door een tekort aan suiker. Hij slingerde over de weg en meerdere weggebruikers belden 112. 

Foto: NieuwsFoto.nl

Dit bevestigt de politie aan NH Nieuws. 

De automobilist maakte op de A4 al slingerende bewegingen en ramde zelfs de vangrail. Diverse medeweggebruikers zouden de man tot stoppen hebben geprobeerd te dwingen, maar dit lukte niet. 

Een getuige laat weten dat de man vervolgens een afrit nam naar het tankstation en daar een bord ramde. Hij zou toen zijn gelanceerd door de verhoogde berm en met volle snelheid tegen een stilstaande truck zijn gebotst. De chauffeur daarvan bleef ongedeerd.

Volgens de politie is de man vermoedelijk onwel geworden en is de oorzaak daarvan medisch; waarschijnlijk heeft de man diabetes. Er wordt nog een bloedproef gedaan. 

Belletjes noodnummer

"Veel automobilisten hebben 112 gebeld", meldt een politie-woordvoerder. Er kwam ook een traumahelikopter op het ongeluk af. De brandweer moest de auto openknippen. Uiteindelijk is de man met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. 

De afrit naar het tankstation was lang afgesloten en dit zorgde voor een file op de A4.

Foto: NieuwsFoto.nl