Ga naar Content

Buurtcafé blijft vandaag dicht: "We willen graag open, maar alleen op de normale manier"

ZAANDAM - Café 't Sluisje houdt voorlopig de deuren dicht. De uitbaters maken zich zorgen over de gezondheid en het gedrag van de gasten als ze wat gedronken hebben. "Je slaat elkaar toch wat vaker op de schouder met een paar biertjes op", zegt Jan Vis, die het café samen met zijn dochter uitbaat.

Buurtcafé blijft vandaag dicht - NH Nieuws

"We willen graag open maar wel op de normale manier." Jan maakt zich zorgen over zijn eigen gezondheid en dat van zijn familie en zijn gasten. Hij denkt dat het onmogelijk is om afstand te houden omdat mensen in het café met alcohol op een stuk amicaler worden.

Daarbij zijn de boetes niet mals als ze toch tegen de lamp lopen. Dus neemt het café zijn eigen verantwoordelijkheid en wacht nog even met opengaan. Een domper voor de stamgasten, denkt ook zijn dochter Wendy. Ze vragen regelmatig of ze alweer langs mogen komen. "Dan moet je ze elke keer weer teleur stellen."

Jan en Wendy willen alleen open als er weer de vrijheid is in het café om met elkaar om te gaan zoals dat er normaal gesproken gebeurt, ook al gaat dat nog heel lang duren. "Dan hebben we pech gehad", aldus Jan.