Ga naar Content

De Haarlemse 'Popscene on Tour' organiseert een livestream-marathon

HAARLEM - De Haarlemse 'Popscene on Tour', waarbij lokale bandjes in de wintermaanden in kroegen optreden, kent dit jaar niet haar slotconcert met zes van de deelnemende bandjes in het Patronaat. In plaats hiervan mogen alle 18 deelnemende groepen en muzikanten meedoen aan een livestream-event van het poppodium. 

The Clifton Twins in Café Stiels - Foto: Sandra Reeb-Gruber

Het slotoptreden van 6 bands, gekozen door de kroegeigenaren, stond geprogrammeerd op 12 juni. Dit jaar werd de Popscene on Tour alweer voor de vijfde keer gehouden. Om dit feest toch niet ongemerkt voorbij te laten gaan, zijn er nu twee data waar alle 18 deelnemende bandjes optreden voor de live-stream van het Patronaat. 

Op zaterdagen 20 en 27 juni zijn de optredens online bij te wonen, waarbij middels de doneerknop een bijdrage geleverd kan worden ten behoeve van de bandjes, de deelnemende kroegen en het Patronaat. Bob Wiebes, muzikant en initiatiefnemer van Haarlem Jazz Underground, presenteert beide avonden. 

Per avond treden dan 9 bands op in de kleine zaal en het café, zonder publiek. De livestream wordt afgewisseld met vooraf opgenomen video's van muzikanten, medewerkers van het patronaat en ook burgemeester Jos Wienen van Haarlem. 

Organisator Michiel van Reenen weet nog niet of de 6de editie van 'Popscene on Tour' door kan gaan. "Dat zou in oktober starten ik weet nog niet of de deelnemende 9 kroegen dan nog wel bestaan", zo laat hij twijfelend weten aan mediapartner Haarlem105.  

Lees ook