Zaanstreek-Waterland

Klusbus remt voor overstekende eendjes en veroorzaakt ongeluk bij Warder: vier gewonden

26 mei 2020, 15.32 uur · Aangepast 26 mei 2020, 16.44 uur · Door Redactie

Whatsapp

WARDER - Bij een ongeluk tussen twee busjes en een lesauto op de N247 bij Warder zijn vier gewonden gevallen: één slachtoffer raakte zwaargewond, drie lichtgewond. Een bestuurder van klusbus trapte op de rem vanwege een overstekende eendenfamilie.

NieuwsFoto.nl

Een koeriersbus die achter de klusbus reed knalde er achter op. De klusbus raakte op de andere weghelft en botste met een lesauto die uit de tegengestelde richting kwam. 

NH Nieuws meldde eerder dat de koeriersbus op de rem ging voor de eenden, maar dat blijkt niet te kloppen. De politie concludeert na meerdere proces-verbalen dat de klusbus voorop reed.

De bestuurder van de koeriersbus raakte zwaargewond. Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag. 

De politie weet NH Nieuws te vertellen dat de bestuurder van de klusbus geen rijbewijs had en de koerier geen gordel om had. Die laatste is naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht wordt verder nog onderzocht.  

Overstekende eendjes

De bestuurder van de klusbus, de voorste dus, schrok van een moedereend met pulletjes die de weg overstaken. De politie meldt dat één pulletje is doodgereden. De moedereend en de rest van het kroost is niet gevonden op de plek van het ongeluk en hebben de overkant vermoedelijk dus levend gehaald. 

Er kwamen veel hulpdiensten op het ongeluk af, waaronder een traumahelikopter.

NieuwsFoto.nl

Het is het tweede ernstige ongeluk vandaag waarbij een busje betrokken is: vanmorgen zijn twee Roemeense arbeidsmigranten overleden bij een ongeluk op de N240 in Middenmeer. Acht anderen raakten gewond.

De toedracht van dat ongeluk wordt nog onderzocht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp