Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Toegangspoort Tata Steel weer vrij, actie beëindigd: 'Groot succes geworden'

26 mei 2020, 08.23 uur · Aangepast 26 mei 2020, 17.14 uur · Door Redactie

VELSEN - Na de spontane acties van gisteravond is personeel van Tata Steel ook vanochtend op de barricaden geklommen. Een groep van zo'n honderd werknemers blokkeerde met bakwagens de poort naar het bedrijfsterrein. Inmiddels is de actie afgelopen en de toegangsweg weer vrij.  

Blokkade van vier uur bij Tata - NH Nieuws

Het personeel protesteerde tegen het vertrek van Theo Henrar, van wie vorige week bekend werd dat hij na 33 jaar afscheid neemt van de staalgigant. Hoewel het Indiase moederbedrijf beweert dat Henrar uit eigen beweging opstapt, lijkt er in Velsen niemand aan te twijfelen dat hij is ontslagen.  

Henrar, die al in de top zat toen het bedrijf nog Hoogovens heette, heeft zich ontpopt tot warm pleitbezorger van de belangen van Tata Steel Nederland. Zo sprak hij met de vakbonden af dat er tot oktober 2021 geen gedwongen ontslagen zouden vallen, het zogeheten werkgelegenheidspact. 

Overwegen

Door het blokkeren van de toegangspoort liepen de toegangswegen naar het bedrijventerrein vol. Of ook de overwegen in Velsen worden geblokkeerd - een dreigement dat tijdens de spontane actie van gisteravond werd geuit - is niet bekend. 

Net als gisteravond meldde ook Tata-directeur Hans van den Berg zich vanochtend, om met de actievoerders in gesprek te aan.  

Bekijk hieronder beelden van het slot van de blokkade, waarin de actie 'een groot succes' wordt genoemd. 

Blokkade personeel Tata Steel voorbij - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!