Ga naar Content
Haarlem

Groene vrijwilligers onderhouden Radboudbos voor toekomstige generaties

27 mei 2020, 09.00 uur · Aangepast 27 mei 2020, 09.12 uur
Door: Robbert Bianchi · Foto:

SANTPOORT-ZUID - Scouting St Radboud heeft een eigen stuk bos. De ouders van de scouts en ex-leden zetten zich actief in voor het duurzaam beheer van het bos. Met steun van de provincie kunnen ze nu echt aan de slag. 

Groene vrijwilligers onderhouden padvinderbos voor toekomstige generaties - NH Nieuws

Zonder de hulp van groene vrijwilligers zouden veel van de natuurgebieden en landschappen in onze provincie er niet zo mooi bij liggen. Vanuit het programma Betrekken bij Groen subsidieert de provincie natuurprojecten van groepen inwoners. Eén van die voorstellen kwam vanuit de scouting uit Santpoort-Zuid.

Het bos sterker maken

“Een aantal jaren geleden hebben we een beheerplan laten maken. En de provincie heeft ons op basis hiervan geld gegeven om aan de slag te gaan. Nu zijn we met elkaar bezig om het bos sterker te maken en de biodiversiteit te vergroten”, vertelt Henriëtte Abbing, teamleider van de vrijwilligers.

Foto:

Landschap Noord-Holland ondersteunt de vrijwilligers daarnaast met praktische tips, gereedschap en cursussen. Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland komt graag even langs om wat tips te geven. Ze is onder de indruk van het werk dat de vrijwilligers leveren. “Het is mooi om te zien met hoeveel plezier mensen de natuur in hun eigen omgeving kunnen verbeteren”, vertelt ze opgewekt.

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.