Ga naar Content
Noord-Holland

Jouw Noord-Holland: Dierentuin

29 mei 2020, 17.32 uur · Aangepast 30 mei 2020, 11.54 uur
Door: Robbert Bianchi & Redactie · Foto:

NOORD-HOLLAND - De provincie zit vol met dieren. Als je goed kijkt en weet waar je moet zoeken zijn ze allemaal te bewonderen. Er wordt hard gewerkt om voor een geschikte leefomgeving te zorgen voor al deze inwoners van dierentuin Noord-Holland. Want zonder tuin geen dieren

Jouw Noord-Holland: Dierentuin - NH Nieuws

Deze week staat Jouw-Noord Holland in het teken van de zorg voor de flora en fauna in de provincie. Sleutelwoord hierin is biodiversiteit: een grote verscheidenheid aan dieren en planten zorgt voor een gezond leefklimaat. Dat gaat niet vanzelf. Zo zien we hoe natuurbruggen en faunatunnels ervoor zorgen dat dieren veilig kunnen oversteken. We bezoeken het Landje van Geijsel dat van landbouwgebied werd omgetoverd tot weidevogelparadijs. En we zien hoe slingerend grasmaaien ertoe leidt dat bermen weer vol zitte met nuttige insecten en vogels.  

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.