West-Friesland

Sprookjeswonderland vanaf 2 juni weer open

24 mei 2020, 10.15 uur · Door Maarten Edelenbosch

Whatsapp

ENKHUIZEN - Attractiepark Sprookjeswonderland opent op 2 juni de deuren weer voor het publiek. Al zitten daar vanwege de coronacrisis strenge regels aan vast. "We gaan rustig van start", vertelt directeur Mathijs de Vries tegen NH Nieuws.

Sprookjeswonderland

In het begin zijn er dagelijks vierhonderd kaarten beschikbaar. "We mogen maximaal de helft van ons normale bezoek ontvangen. Maar we beginnen met veel minder. En dan gaan we rustig kijken hoe dat gaat en kunnen we daarna eventueel opschalen", aldus De Vries. 

Reserveren verplicht

Momenteel is het park volop bezig met het treffen van maatregelen om een veilig bezoek mogelijk te maken. Zo moet je online vooraf een dag en een aankomsttijd reserveren. "Op sommige plekken, zoals bij het kabouterbos, is éénrichtingsverkeer ingesteld. Ook mag je de kinderboerderij niet in en zijn onze restaurants aangepast. Het zal allemaal wat langer duren als normaal."

Quote

Het is nog niet rendabel om open te gaan, maar wel nodig

mathijs de vries, directeur sprookjeswonderland

De directeur liet eerder al weten aan NH Nieuws dat de coronacrisis een flinke financiële aderlating is. En ook de heropening lost dat probleem nog niet op. "Het is nodig om weer open te gaan, maar met vierhonderd bezoekers is het nog niet rendabel. Maar de maand juni moet een opmaat worden naar het hoogseizoen. Dan hopen we naar de maximale capaciteit te gaan, al weten we nog niet exact hoeveel mensen er dan kunen komen."

De verwachting is dat het reserveringssysteem in de loop van volgende week beschikbaar zal zijn. Daarvoor maakt Sprookjeswonderland ook een nieuwe website.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp