West-Friesland

NL
V

Mooie nominatie voor aardbeienkweker uit Benningbroek: "Nooit verwacht"

23 mei 2020, 16.55 uur · Door Tijmen Koelemeijer

BENNINGBROEK - Het kwam als een grote verrassing voor aarbeienkwekers Frits en Amanda Vriend, toen zij hoorden dat hun bedrijf genomineerd werd voor de Business Award NHN. De kwekerij moet net zoals veel andere bedrijven flink inleveren door corona, maar probeert er het beste van te maken.

Aarbeienkweker Vriend uit Benningbroek is blij met nominatie - NH Nieuws

"Dit hadden wij natuurlijk nooit verwacht met ons bedrijf. Wij zijn relatief echt een heel klein bedrijfje, maar blijkbaar toch opvallend genoeg om zo’n beloning te krijgen", vertelt Amanda Vriend over de nominatie.

Omdat ze door corona veel afzetmarkten zien wegvallen, is het bedrijf een online webshop gestart en via sociale media roepen ze de mensen op om aardbeien bij hen langs de weg te kopen. "Nu gaat het aardig goed, we raken de aardbeien goed kwijt. Maar we hebben ook veel dingen niet", doelt Amanda op de evenementen die zij nu allemaal mislopen. 

Geduld

De NHN Business Awards nomineert bedrijven uit drie categorieën: Grootbedrijf, MKB midden en MKB klein, de categorie waar het bedrijf in Benningbroek onder valt. Per categorie worden zo’n twintig bedrijven genomineerd. De genomineerde bedrijven moeten nog even geduld hebben, want de winnaars zullen pas eind november bekend worden gemaakt.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier