Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Bewoners vier tehuizen van Kennemerhart mogen vanaf maandag weer bezoek ontvangen

22 mei 2020, 16.42 uur · Door Redactie

HAARLEM - Bewoners van vier verpleeghuizen in Haarlem en omgeving moeten nog een paar dagen wachten, maar dan mogen ze weer (beperkt) bezoek ontvangen. Veel bewoners en familieleden kijken hier al weken naar uit.

Kennemerhart/Peter Lange

Vanaf komende maandag mogen verpleeghuizen weer bezoek ontvangen, mits er onlangs geen coronabesmetting is geweest. Voor zorginstelling Kennemerhart betekent dit dat bewoners van de woonzorglocaties Meerleven, A.G. Bodaan, De Molenburg en Overspaarne weer beperkt bezoek mogen krijgen.

De overige vijf locaties zullen snel volgen, belooft Kennemerhart. In De Blinkert was beperkt bezoek al vanaf 14 mei mogelijk vanwege deelname aan een landelijke pilot met 26 verpleeghuizen. Minister Hugo de Jonge is van plan, als er geen tegenslag is, om alle tehuizen op 15 juni weer beperkt open te laten gaan. 

Hele stap vooruit

In De Blinkert is de pilot met elf bewoners goed verlopen, meldt Kennemerhart, en de bezoekregeling heeft een heel positief effect op bewoners en bezoek gehad. De zorginstelling citeert Peter Lange die zijn moeder weer kon bezoeken. “Na twee maanden geen bezoek aan mijn moeder was dit een hele stap vooruit. Samen zijn we naar buiten geweest, naar de tuinderij waar we bloemen en de grote herdershond die daar altijd loopt weer hebben gezien. Het was kort, maar we hopen op spoedig meer tijd om een verdere wandeling te kunnen maken. We zijn geduldig!”

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn