Zaanstreek-Waterland

Wilhelminabrug in Zaanstad na maanden renoveren weer open

20 mei 2020, 21.00 uur · Aangepast 20 mei 2020, 21.37 uur · Door Redactie

Whatsapp

ZAANSTAD - Na een periode van 8 maanden is de Wilhelminabrug in het hart van Zaandam weer in gebruik genomen, tien dagen eerder dan de planning. Al die tijd moest verkeer omrijden en maakten fietsers en voetgangers gebruik van een tijdelijk vlotbrug. Het herstel van twee bruggen is onderdeel van de renovatie van het Wilhelminasluiscomplex.

heropening Wilhelminabrug Zaanstad - NHnieuws

De brug en de sluis zijn niet alleen vernieuwd ze zijn ook vergroot. De brug is verbreed van12 naar 14 meter zodat er grotere schepen geschut kunnen worden. "Zo komt er meer vaart in de Zaan en dat is belangrijk om bedrijven langs de Zaan beter te kunnen bedienen", zegt gedeputeerde en oud-wethouder van Zaanstad Jeroen Olthof.

200520_WILHELMINABRUG - NH Nieuws

Complimenten

Wehouder Gerard Slegers complimenteert de Zaankanters: "Ze hebben er veel last van gehad maar iedereen heeft zich goed gehouden aan de regels die gesteld werden."  De renovatie van de bruggen kent een lange geschiedenis van ruzies en vertragingen. Het project heeft zeker drie jaar langer geduurd dan ooit de bedoeling was. Maar bij de oplevering wordt daar niet meer aan gedacht.

Beatrixbrug

In de loop van volgende week verdwijnt de pontonbrug naast de Wilhelminabrug. Eind volgende maand wordt naar verwachting het werk aan de Beatrixbrug afgerond.  Vanaf Hemelvaartsdag is een deel van de binnenstad weer met de auto bereikbaar en ook de scheepvaart kan de sluis weer gebruiken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp