Ga naar Content
Haarlem

Verzet tegen bouwkeet op de Put van Peet: "Ik ben woest en vele buurtbewoners met mij"

20 mei 2020, 17.30 uur · Aangepast 21 mei 2020, 16.11 uur
Door: Redactie · Foto:

HAARLEM - De Put van Peet is een groen gebied aan de rand van Haarlem in de Zuiderpolder. Projectontwikkelaar Dupon ziet het wel zitten om er woningen te bouwen en ook de gemeente Haarlem staat er voor open. Maar een aantal omwonenden is er op z'n zachtst gezegd niet blij mee. 

200520_VUILSTORTPLAATS - NH Nieuws

Wim Kleist, vice-voorzitter van de wijkraad Zuiderpolder, windt zich enorm op over de plannen. "Haarlem is bijna de meest verstedelijkte stad van Nederland, dus alles wat ze trachten aan te tasten proberen wij tegen te gaan. Dat wil niet zeggen dat ik tegen woningbouw ben, ik ben zeker voor. Maar er zijn andere plekken waar dat beter kan dan het laatste over gebleven stukje groen in de Zuiderpolder." 

De zorgen om bebouwing van het gebied worden breed in de buurt gevoeld. Buurtbewoonster Milja Hoff: "Ik ben woest en vele buurtbewoners met mij." Arjen Jerominus vult haar aan:  "Er hoeven van mij geen woningen te komen. Ik geniet iedere dag van dit uitzicht. Het is fantastisch, ik heb twee kleine kinderen die turen naar de boer die aan het maaien is en zien hoe de volgeltjes hier aanvliegen. Echt prachtig." 

Vervuilde grond 

Buurtbewoners geven aan niet alleen tegen de bouwplannen te zijn vanwege het verlies van groen, maar ook omwille van de gezondheid. Volgens sommigen zou de grond zo vervuild zijn dat je er geen woonwijk op zou moeten willen neerzetten. Wijkraad vice-voorzitter Kleist: "In het vastgestelde bestemmingplan staat, in tegenstelling tot wat de projectontwikkelaar zegt, dat de grond hier zwaar vervuild is. Het gaat om olie, accu's en benzeen. Terwijl de informatie die naar de raad gaat, daar niet over spreekt. Dat is onjuiste informatie. Het klopt gewoon niet, en daar maak ik me boos over."

Signaal aan politiek

Om de zorgen rondom de ontwikkeling van de Put van Peet kracht bij te zetten spreken omwonenden vanavond in tijdens de gemeenteraad.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!