Ga naar Content

Militairen helpen zorginstelling Kennemerhart in strijd tegen corona

HAARLEM - Zes militairen van de geneeskundige dienst helpen zorginstelling Kennemerhart tijdens de coronacrisis. Zij springen bij op een observatie-afdeling in de Janskliniek in Haarlem. Ze werken ook op een speciale covid-unit op woonzorglocatie Schoterhof in Haarlem.

Foto: Kennemerhart

Het zestal ondersteunt zorgmedewerkers. Een van de taken is het het beleid op beschermingsmiddelen en veiligheid vanuit het RIVM helpen aanscherpen. Daarnaast geven ze gevraagd en ongevraagd advies.

De militair verpleegkundigen en zogeheten medics werken tijdens militaire missies samen. De expertise van het team is opgedaan tijdens de verschillende missies, situaties, ziekenhuizen en zorginstellingen waar het team werd ingezet.

Luchtmobiele brigade

De militairen in Haarlem werken in hun eigen witte defensie-uniform omdat het groene tenue zou kunnen afschrikken. De basis van het militaire team, dat hoort bij de luchtmobiele brigade, is in Schaarsbergen, vlakbij Arnhem.

Kennemerhart heeft om de ondersteuning gevraagd. De afdeling Hygiëne van Defensie heeft al eerder geholpen om tips te geven over hygiënisch werken en beschermingsmiddelen. 

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn