Ga naar Content

Noord-Hollandse badplaatsen pleiten voor rustige Hemelvaart: "Afzetten wegen niet uitgesloten"

NOORD-HOLLAND - De Noord-Hollandse kustplaatsen in het BUCH-gebied waarschuwen  strandgangers dat de wegen naar zee met Hemelvaartsdag kunnen worden afgesloten. Dit zal gebeuren wanneer de parkeerplaatsen voor auto's en fietsen vol zijn. 

Foto: Sjef Kenniphaas

"Met de boodschap ‘vermijd drukte’ willen we voorkomen dat mensen massaal naar het strand zullen trekken met het mooie weer. Gebeurt dat wel, dan gaan in het uiterste geval de toegangswegen naar de stranden dicht", laat de woordvoerder van de BUCH weten aan NH Nieuws.

Boulevards en bankjes

De anderhalvemeterregel geldt niet alleen in winkelstraten en stadsparken. Ook op het strand, de boulevards en de bankjes moeten mensen gepaste afstand houden.

Momenteel zijn er nog geen sanitaire voorzieningen op de stranden omdat de horeca gesloten is, evenals openbare sanitaire voorzieningen.  De gemeenten vragen zonaanbidders die toch naar het strand komen, de verblijfsduur op het strand zo kort mogelijk te houden.

Lees ook

Toegangswegen afsluiten

Voor het strand bij Castricum is het aantal parkeerplaatsen voor de auto en voor fietsen
met de helft verminderd. Mocht de drukte echt uit de hand lopen, dan zal de gemeente besluiten om de toegangswegen naar het strand af te sluiten.

Ondanks dat de horeca gesloten is, zijn er op verschillende stranden loketten geopend waar eten en drinken kan worden afgehaald. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is een strandbedjes of -schermen te huren.

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier