Ga naar Content

Gemeente Alkmaar: "Vermijd ook tijdens het Hemelvaartweekend drukke plekken"

ALKMAAR - Met het hemelvaartsweekend en het zomerse weer in aantocht, vraagt de gemeente Alkmaar om drukke plekken te vermijden. "Ik blijf benadrukken dat we ons in de strijd tegen het coronavirus aan de noodmaatregelen moeten blijven houden", aldus Piet Bruinooge, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en burgemeester van Alkmaar.

Foto: Flickr/Johan Wieland

Bruinooge geeft aan dat het de afgelopen tijd op bepaalde plekken veel te druk is geweest, zoals vorige week in de parken rondom de binnenstad van Alkmaar. De gemeente waarschuwde toen voor ingrijpende maatregelen bij aanhoudende drukte. 

"We moeten samen voorkomen dat de versoepelingen van de noodmaatregelen teruggedraaid moeten worden. Omdat het te druk is of omdat het coronavirus weer meer besmettingen veroorzaakt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Blijf gezond

Volgens de burgemeester zijn we op de goede weg, maar kunnen de versoepelingen enkel worden voortgezet als iedereen zich aan de regels blijft houden. 

"Geniet vooral van een lang weekend, maar houd afstand, vermijd drukke plekken, en blijf bij klachten thuis. Blijf gezond!"

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook