Ga naar Content

Buurthulpbus rijdt door Zaanstad om minima te voorzien van kleding: "Absoluut nodig"

ZAANSTAD - Om de druk op de kledingbank te verlichten, rijdt er sinds vandaag een Buurthulpbus door Zaanstad. Tijdens de coronacrisis komen er nog te veel mensen naar het pand van de kledingbank en daarom komt de instantie nu naar de wijken toe in het knalgele gevaarte.

Foto:

Mensen met een laag inkomen mogen hier spullen uitzoeken, zodat er tijdens de coronacrisis toch nieuwe kleren en spelletjes bij de mensen in huis komen.

"We zijn erachter gekomen dat er veel meer mensen op minimaniveau leven. De kledingbank is een deel van deze bus, die zit normaalgesproken in Wormerveer. Dat is voor veel van de mensen toch een stukje te ver", vertelt Lonneke Kroon van de Buurthulpbus.

Druk verlichten

De kledingbank is namelijk wel open, maar op aangepaste tijden. "Om de druk op het pand te verlichten, is dit ook een mooie optie. Wij komen naar de mensen toe, op afstand", zegt Kroon. De bus zal op zes verschillende plaatsen in Zaanstad staan.

Tekst gaat door onder video

De kledingbankbus komt naar je toe deze coronacrisis - NH Nieuws

Inwoners van de stad zijn ontzettend blij met het initiatief. "Ik heb dit absoluut nodig. We kunnen zelf bijna niet rondkomen", legt een vrouw uit waarom ze de buurthulpbus zo waardeert.

Voordat de bus de straat op mocht, werd er een hoop werk verzet. Zo waren er een hoop vergunningen nodig. "Dit is een van de initiatieven die ik de afgelopen tijd heb zien ontstaan."
zegt wethouder Songul Mutluer. Zij was aanwezig bij 'opening' van de bus vandaag. "Mooi dat ik hier mag zijn en dat we hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren, via de vergunningmaatregelen."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier