Haarlem

NL
V

Na succesvolle pilot toch geen strandbedjes op Zandvoortse strand: "We balen er flink van"

19 mei 2020, 15.00 uur · Aangepast 19 mei 2020, 18.19 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

ZANDVOORT - Er mogen tot 1 juni geen strandbedjes worden verhuurd op het Zandvoortse strand. Het Veiligheidsberaad (overkoepelende organisatie van de 25 veiligheidsregio's) heeft een streep gezet door dit plan en dat vindt Niels Priester van de Vereniging van Strandpachters Zandvoort en eigenaar van Mango's doodzonde. "We hadden een hele succesvolle pilot gedaan afgelopen weekend, dus hier balen we flink van. "

Niels had er na de pilot van afgelopen weekend op gerekend, dat de verhuur van de bedjes en het gebruik van de toiletten, door zou gaan vanaf woensdag. Toen hij vanmorgen werd gebeld dat het plan de prullenbak in kan, baalde hij verschrikkelijk. "Hoe ga ik dit uitleggen aan de andere strandpachters?"

(tekst gaat door na video)

Niels Priester baalt dat er geen strandbedjes mogen worden geplaatst - NH Nieuws

Vuilnis opruimen

Het idee voor het verhuren van strandbedjes, is ontstaan nadat strandgangers een bende achter lieten op het het strand. Niels en zijn collega's waren elke dag bezig om vuilnis op te ruimen en het strand schoon te houden. 

geen strandbedjes tot 1 juni - NH Nieuws

Ondanks de inzet van de gemeente Zandvoort en de strandpachters zelf is alles tot 1 juni gesloten op het strand, op een aantal afhaalpunten voor eten en drinken na. Ook zijn er geen openbare toiletten waar strandgangers gebruik van kunnen maken. 

Tussenstap

Strandpachter Niels Priester zag het plan voor de verhuur van bedjes en het gebruik van de toiletten als een mooie tussenstap. Nu het niet doorgaat, kan hij zich richten op 1 juni. Maar het is lastig om de nieuwe situatie nu al te overzien. "We komen voor een flink pakket te staan. Mogen twee mensen aan een tafeltje? We moeten alles desinfecteren en we krijgen te maken met toiletbezoeken en looproutes. En het strand komt er ook nog bij, dus we worden een soort 'handhavers' bijna." 

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn