Ga naar Content

Vakantie in eigen land: bootjes gaan als warme broodjes

WESTKNOLLENDAM - Nu duidelijk is dat de meeste mensen deze vakantie in Nederland zullen doorbrengen ontstaat er een run op bootjes. Als we dan toch hier blijven, dan maar liever op een bootje op het water moeten velen denken. Handelaars doen dan ook goede zaken. Boten-dealer Jorn Krijgsman: "Vandaag lever ik er zeven af en morgen geloof ik dertien".

Foto:

Met een knal vliegt de kurk van de fles als Jorn Krijgsman met zijn klanten Conny en Hans Groen proosten op een behouden vaart op de sloep die vandaag geleverd wordt. "Er worden ontzettend veel boten verkocht, dat is ongekend", vertelt Jorn. "Iets wat we aan het begin van het seizoen natuurlijk niet verwacht hadden."

Mooi alternatief

Conny en Hans gaan normaal naar het buitenland op vakantie. "Griekenland, Turkije, bijna alle populaire vakantie bestemmingen hebben we wel gehad" vertellen ze. Maar dit jaar blijven ze in Nederland en zullen ze veel tijd doorbrengen op de nieuwe boot die ze vandaag in Westknollendam komen ophalen.

"We zullen deze zomer veel op deze mooie boot zijn met de familie natuurlijk maar ik hoop ook met vrienden als dat weer wat meer kan", zegt Hans.

Voor elke beurs

"Vooral betaalbare sloepen gaan uitzonderlijk goed" vertelt Krijgsman. "Maar we zien over het algemeen dat het goed gaat in de branche, mensen met een grotere portemonnee kopen ook een boot."

Voor een sloep in het goedkopere segment moet je rekenen op een een prijs van zo'n 10.000 euro, maar ook de duurdere boten - tot ongeveer een ton worden - goed verkocht. 

Quarantaine schip

Corona treft niet alleen gewone mensen blijkt, de ziekte let niet op geld en ook echte rijken zijn bang voor besmetting en zoeken manieren om zich te beschermen.

Ook de superrijken lijken zich terug te trekken op het water vertelt Jorn Krijgsman. "Toen wij vorige week een schip moesten afleveren bij een vooraanstaand superjachten-bouwer vertelde die het ook: steenrijke mensen kopen op het moment quarantaine-boten", aldus Krijgsman. 

200521_INTEGRAAL_BOOTJES - NH Nieuws

✈️ Op vakantie in eigen provincie

Dit jaar ziet de zomervakantie er door de coronacrisis anders uit dan normaal. Noord-Hollanders zitten uiteraard niet stil en komen met creatieve alternatieven. Lees hier hun verhalen. 

Lees ook