Noordkop & Texel

Massaal op zoek naar vakantieparadijs in eigen land: "Onze mail is ontploft"

21 mei 2020, 07.30 uur · Aangepast 21 mei 2020, 07.56 uur · Door Matthijs Gemmink

Whatsapp

SLOOTDORP - Het begint steeds duidelijker te worden dat we de komende zomervakantie in eigen land zullen doorbrengen. Reizen naar het buitenland zal amper mogelijk zijn en dus zijn we in grote getalen op zoek naar de mooiste vakantiestekjes binnen de landsgrenzen.

Massaal op zoek naar vakantieparadijs in eigen land: "Onze mail is ontploft" - NH Nieuws

"Sinds de persconferentie van minister-president Rutte dat het sanitair op de camping vanaf 1 juli weer open mag, is onze mail ontploft," vertelt Gidus Hopmans van kampeerterrein Het Bos Roept, vlakbij Slootdorp. "De mensen reserveren alvast om zekerheid te hebben. Het publiek is twee tot drie keer zo groot geworden, dat merken we heel goed. Wij zijn van half juli tot half augustus al praktisch vol. Voor de aanwaaiers is er soms nog wel een plekje, voor fietsers is er altijd ruimte."

Creatief

De camping was in maart net weer open toen de coronamaatregelen van start gingen. "We begonnen het seizoen net als altijd. Op een gegeven moment mochten we helemaal geen kampeerders meer ontvangen. Onze eigen accommodaties konden we wel open houden. We hebben in het badhuis privésanitair gemaakt. De mensen kregen een eigen sleutel. Dus daarmee konden we doordraaien."

De kampeerders moeten nu nog eigen sanitair hebben. "Ja mensen moeten nu nog even, vooral, een eigen wc hebben. Douchen moeten de mensen zelf weten, ze kunnen altijd nog in het kanaal springen", zegt Hopmans met een glimlach. Ook daar zie je creativiteit: "We hebben mensen gehad die een extra tentje mee hadden waar ze een porta potti in hadden. Een eigen toilettent dus."

Verse kampeerders

Nu reizen naar het buitenland waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn, zorgt dat ook voor nieuwe klanten. Verstokte hotel- en appartementboekers zullen, verwacht de sector, de overstap wagen richting het kamperen. Bij Het Bos Roept helpen ze die mensen graag op weg. "Dat lijkt me erg leuk om die verse kampeerders te ontvangen."

Het buiten zijn is volgens Hopmans waar het om draait. Op zijn terrein zitten de mensen heerlijk in het zonnetje te ontbijten. Hij heeft nog een paar goede tips voor de mensen die voor het eerst een paar dappere op de kampeerterreinen gaan zetten: "Houd rekening met het onverwachte. Dat alles anders gaat dan je had verwacht. Het regent in een keer of het is 's nachts koud of ineens heel warm."

Hij raadt mensen aan goed aan hun materiaal, zoals kleding, te denken zodat je onder alle omstandigheden een fijne vakantie kunt hebben. "En als je last hebt van muggen dan mag je hier in ieder geval een fikkie stoken voor de tent. Dan heb je daar geen last meer van. En we hebben hier alles liggen om mensen te helpen zoals extra dekens of spullen om je lekke tent mee te repareren." Het is wel handig om online te kijken waar er nog plek is.

✈️ Op vakantie in eigen provincie

Dit jaar ziet de zomervakantie er door de coronacrisis anders uit dan normaal. Noord-Hollanders zitten uiteraard niet stil en komen met creatieve alternatieven. Lees hier hun verhalen. 

Whatsapp