Gooi

Vakantie in eigen land: stormloop op bootverhuur

21 mei 2020, 07.30 uur · Aangepast 21 mei 2020, 07.53 uur · Door Rachel Morssink

Whatsapp

KORTENHOEF - Drie weken Frankrijk zit er waarschijnlijk niet in dit jaar. Daarom gaan Noord-Hollanders massaal op zoek naar vermaak binnen Nederland. En dat merken ze ook bij bootverhuurbedrijf Ottenhome in Kortenhoef. "Alles zit vol met Hemelvaart."

"Dit is zeker een goed alternatief voor de Costa del Sol," lacht Tim Emmelot van Ottenhome in Kortenhoef. Bij het bedrijf kan je onder andere terecht voor het huren van een bootje. "Lekker het water op, even je huis uit. Zeker met dit weer voelt het als vakantie."

En dat vinden meer mensen, want het loopt storm bij de bootverhuur. "De telefoon staat roodgloeiend. Op Hemelvaartsdag heb ik niets meer beschikbaar, mensen hebben al weken van tevoren geboekt," zegt Tim.

Bootverhuur - NH Nieuws

Veel van de bezoekers hebben hun vakantieplannen voor deze zomer moeten aanpassen. "We zouden met het hele gezin naar Indonesië gaan om te vieren dat mijn vrouw en ik 25 jaar getrouwd zijn," vertelt Egbert van Acht. Die reis stellen ze met pijn in het hart een jaartje uit. "Dus vandaag vieren we de trouwdatum met een boottochtje. Lekker lunchen, wijntje erbij. We gaan ervan genieten," aldus Egbert.

Yannick en Chantal hebben er net een kanotocht opzitten. "Je kan in deze tijd óf binnen zitten óf lekker gaan varen. Zo'n bootje is echt ideaal," zegt Yannick. Ze wilden dit jaar op vakantie naar Italië, maar gaan nu Nederland ontdekken. "We zijn vanochtend al vroeg op pad gegaan. Het is prachtig om te zien hoe mooi de natuur hier rond het water is," zegt Chantal.

Quote

"Varen is misschien wel de beste corona-activiteit. Op het water heb je voldoende afstand tot elkaar"

Tim Emmelot

En is er nog een kans dat het té druk wordt bij de botenverhuur? "Daar ben ik niet zo bang voor, mensen komen gespreid binnen. En we hebben een goed corona-protocol. Per gezin mag één iemand zich melden bij de balie buiten, de rest wacht in de auto en loopt daarna direct naar de boot."

Volgens Tim is varen misschien wel de beste activiteit in deze tijd. "Beter dan naar het bos of het strand, waar het druk kan zijn. Op het water is er genoeg ruimte om afstand te houden."

De grote toeloop is meer dan welkom bij Ottenhome. "De schade van de corona-tijd halen we niet meer in," vertelt Tim. "Ik denk dat we in 2020 de helft van onze omzet mislopen. Alle bedrijfsuitjes zijn geannuleerd, dat hakt er flink in." Dus zijn boodschap is: kom allemaal lekker varen. "En niet alleen op Hemelvaartsdag, maar de hele zomer zijn mensen welkom!"

Corona gehad

Tijdens het interview blijkt opeens dat Tim ervaringsdeskundige is als het om corona gaat. Bekijk hieronder hoe hij dat beleefd heeft. "Alsof iemand met een honkbalknuppel op m'n hoofd had geslagen."

200519_Bootverhuur-INLINE - NH Nieuws

✈️ Op vakantie in eigen provincie

Dit jaar ziet de zomervakantie er door de coronacrisis anders uit dan normaal. Noord-Hollanders zitten uiteraard niet stil en komen met creatieve alternatieven. Lees hier hun verhalen. 

Whatsapp