IJmond

Geen vakantie in Zuid-Frankrijk, maar 'gewoon' in Velsen-Zuid: "Mooi alternatief"

21 mei 2020, 07.30 uur · Aangepast 21 mei 2020, 07.45 uur · Door Dennis Mantz

Whatsapp

VELSEN-ZUID - Een klein regenboogvlaggetje wappert al aan hun voortent. Renée Siebol en Guduul Paardekooper zagen door de coronacrisis hun vakantie in het zuiden van Frankrijk in rook opgaan, maar hebben inmiddels een 'heerlijk alternatief' gevonden in eigen land: Natuurcamping Schoonenberg in Velsen-Zuid.

NH / Dennis Mantz

Renée en Guduul wilden met hun 44 jaar oude caravan 'Chica' voor drie weken neerstrijken in een klein Frans dorpje, onder de rook van Bordeaux. "En nu zitten we hier, op zo'n 25 kilometer van mijn woonplaats Amsterdam", lacht Guduul. "Maar het is absoluut geen straf te noemen. Dáár zouden we vlak bij een riviertje kamperen, zodat de honden verkoeling kunnen zoeken. We gaan nu naar Wijk aan Zee; van zoet water, naar zout water: dat is het verschil", aldus Guduul.

200516_PROJECT_VAKANTIE_CAMPING_SCHOONENBERG - NH Nieuws

De telefoon rinkelt voortdurend op de receptie van Natuurcamping Schoonenberg. Logisch denkt mede-eigenaresse Daphne Walker: "Er is nog veel onzekerheid over vakanties in de rest van Europa. En mensen vinden het prettiger om dan maar in eigen land op vakantie te gaan. En dat merken we, want we krijgen voortdurend mailtjes en telefoontjes met vragen over de beschikbaarheid."

Zelfredzaamheid

Volgens Daphne is zelfredzaamheid het sleutelwoord op de camping. "Het is kamperen om het kamperen. Geen entertainment-team, geen bingo-avonden. We verkopen hier een blikje bier en een ijsje voor de kinderen en dat is het dan ook. Gewoon heerlijk in de natuur, luisteren naar de vogeltjes." 

Quote

"Jammer natuurlijk dat hun vakantie in Zuid-Frankrijk niet door kan gaan, maar wij zijn hier erg blij met ze"

campingeigenaresse daphne walker

En Renée en Guduul genieten ondanks de geannuleerde vakantie in Frankrijk, ook wel in eigen land. "We zoeken geen bruisend centrum, hier niet maar daar ook niet", vertelt Guduul. Renée: "Dit is gewoon een heel mooi alternatief."

✈️ Op vakantie in eigen provincie

Dit jaar ziet de zomervakantie er door de coronacrisis anders uit dan normaal. Noord-Hollanders zitten uiteraard niet stil en komen met creatieve alternatieven. Lees hier hun verhalen. 

Whatsapp